05-01-2016

D5 – NIKONS NYE TOPMODEL INDEN FOR DSLR-KAMERAER – SÆTTER HELT NYE STANDARDER FOR FOTOGRAFERING OG VIDEOOPTAGELSE

København, den 5. januar 2016: Nikon præsenterer det splinternye D5-kamera – et højtydende DSLR-kamera i FX-format til professionelle fotografer og fotoentusiaster, der ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten. D5 giver tæt på ubegrænsede muligheder for at tage storslåede billeder under de mest krævende forhold.

D5 er i stand til at opfylde enhver fotografs ambitioner i form af fremragende billeder. Kameraets banebrydende AF-system med 153 punkter giver en imponerende bred dækning, der gør det muligt at tage fantastiske billeder af alt lige fra racerløb til prisoverrækkelser. Takket være den største udvidede ISO-følsomhed et Nikon-kamera nogensinde har budt på, er det sågar muligt at forevige motiver, der ikke kan ses med det blotte øje. Og for videoskabere, der søger det bedste, har det D-video, som nu giver mulighed for at optage højopløsningsvideoer i 4K/UHD (ultra-HD) direkte med kameraet.
 
"Med D5 har vi udvidet grænserne for, hvad der er muligt med hensyn til ydeevne og driftssikkerhed," siger Dirk Jasper, Manager, Professional Products, Nikon Europe. "Når man tager billeder under ekstreme forhold – og der kun er én chance for at få det helt rigtige billede i kassen – kan man trygt regne med dette kamera. D5 udmærker sig ved helt enestående billedteknologi, og vi tror, at professionelle fotografer inden for en række forskellige områder vil fryde sig over de ergonomiske og betjeningsmæssige forbedringer, der kendetegner den nye model. Alle disse forbedringer er nemlig resultatet af feedback fra fotografer, hvilket har udmøntet sig i et produkt, som med sikkerhed vil gøre livet som professionel fotograf mere behageligt."

Oversigt over de vigtigste funktioner og egenskaber

Banebrydende AF-system: AF-systemet byder på imponerende 153 fokuspunkter og 99 sensorer af korstypen. En AF-følsomhed på helt ned til -4 EV (ISO 100, 20 °C) sikrer fremragende billeder under dårlige lysforhold. Motiver i periferien registreres uden problemer, og mulighederne for optagelse i højformat er blevet væsentligt forbedret takket være sensorer af korstypen langs fokusområdets kant. En ny AF-ASIC-enhed sørger for, at AF-systemet altid tildeles maksimale ressourcer.

Nye billed- og lysmålingssensorer: Den splinternye CMOS-billedsensor i FX-format på 20,8 megapixel sikrer sammen med RGB-lysmålingssensoren på 180.000 pixels ultra præcis motivregistrering og velbelyste billeder. Toneovergangene er blødere og mere præcise, og den nye EXPEED 5-billedbehandlingsenhed giver garanti for en aldrig før set billedkvalitet inden for hele standard-ISO-følsomhedsområdet.

Stor ydeevne og præcision: Man kan fotografere med en hastighed på op til 12 bps med AE/AF-tracking og op til 14 bps med hævet spejl. AF-tracking og overblikket i søgeren ved optagelse af motiver i hurtig og uforudsigelig bevægelse er forbedret betydeligt.

Hukommelsesbuffer med stor kapacitet: Det er muligt at tage op til 200 NEF-billeder (RAW) eller store JPEG-billeder i en enkelt billedserie med høj optagehastighed, hvilket er nok til at dække et helt 100-meter-løb uden at slippe udløserknappen.

Imponerende følsomhed lige fra direkte solskin til astronomisk tusmørke: Med et ISO-følsomhedsområde som strækker sig lige fra ISO 100 til 102.400, og som kan udvides til ISO 3.280.000-ækvivalent med indstillingen Høj 5, er det kun fantasien, der sætter grænserne. Inden for hele standard-ISO-følsomhedsområdet kan man regne med renere billeder end nogensinde før.

4K/UHD-videoer: Der kan optages 4K-videoer (3.840 x 2.160 pixels) ved 30p/25p/24p med det fulde antal pixels, hvilket er ensbetydende med optimal billedkvalitet, og der kan optages video i fuld HD (1080p) ved op til 50p/60p i flere forskellige formater.

Høj optagehastighed og hurtigere dataoverførsel: Takket være de nye dobbelte XQD-kortpladser, en ny USB 3.0-port til højhastighedsoverførsel af store mængder data og op til fire gange hurtigere trådløs forbindelse samt to gange hurtigere Ethernet-forbindelse, kan der sættes turbo på hele arbejdsgangen.

Pris og levering

Nikon D5 forventes i butikkerne i marts 2016 til en vejledende udsalgspris på 54.695 kr. inkl. moms.

For yderligere information, kontakt

Björn Nordgren, Head of Product management, tel: +46 8-594 109 19 eller e-post: bjorn.nordgren@nikon.com