Nikon Imaging | Danmark | Europa

Uanset om du er på rejse i udlandet eller går på opdagelse på de hjemlige breddegrader, er du nødt til at have et fremragende og meget fleksibelt objektiv til dit kamera for at kunne tage fremragende billeder.
Faktorer såsom varierende lys- og vejrforhold giver fotografer et utal af muligheder og udfordringer. Men selv om man er på det helt rigtige sted og har fundet den perfekte billedkomposition, er der grænser for, hvad man kan opnå, hvis man ikke har det helt rigtige objektiv.
Én fotograf. Én dag. Fem objektiver. Nikon sendte den spanske fotograf Ibai Acevedo ud på en mission: Vi bad ham om at tage billeder fem forskellige steder ved brug af fem forskellige NIKKOR-prime-objektiver på én dag i hjembyen Barcelona. Formålet var at vise, at et prime-objektiv giver en fotograf mulighed for at fordybe sig i sine omgivelser med fremragende resultater til følge.

Solblegede sandstrande | AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Der kan være mange ting, der distraherer, når man vil tage billeder på stranden, men AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G er det perfekte objektiv til denne type motiver. Takket være vidvinkeldækningen er det i stand til at indfange stemningen uden forvrængning, så der opnås knivskarpe billeder, selv i skarpt lys. Den lille dybdeskarphed gjorde det muligt for Ibai at holde skarpt fokus på livredderen og sløre de mange paraplyer i forgrunden.

Gadeliv | AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Det kan være svært at tage et rigtigt godt billede midt i menneskemylderet, men én metode er at koncentrere sig om, hvilke andre motiver man kan få med på billedet. Det lykkedes Ibai at opnå den perfekte billedkomposition ved at placere sig oven over menneskemængden for at skabe en kontrast mellem gadelivet og det fredfyldte motiv ovenfor. Og med AF-SNIKKOR 58mm f/1.4G blev effekten endnu mere udtalt. Objektivblænden resulterede i stor dybdeskarphed, der gav "trætunnelen" en umiskendelig stoflighed med sløring i billedets baggrund.

Abstrakt arkitektur | AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Når man tager billeder af arkitektur, kan man eksperimentere med komposition og dybdeskarphed. AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G skiller sig ud, i og med at det både giver dybdeskarphed og vidvinkeldækning og samtidig er effektivt under dårlige lysforhold, f.eks. hvis man tager billeder inden døre. I stedet for at følge andre fotografers eksempel valgte Ibai at fotografere Sagrada Familia, så man kan se det berømte vartegns spejlbillede i en nærliggende sø. Takket være objektivet ligner billedet et maleri, smukt indrammet af bevoksningen og krusningerne på vandets overflade.

Det perfekte portræt | AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

En af de største fornøjelser ved at tage rejsebilleder er muligheden for at forevige ansigter, der fortæller en historie. I mange storbyer er der historiske bydele, som kan udgøre en interessant baggrund for portrætbilleder, hvor man kommer helt tæt på motivet. Barcelonas gotiske bydel giver ideelle betingelser for at demonstrere fordelene ved AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G.
Dette objektiv er perfekt til ekstremt detaljerige portrætbilleder. Det gør det muligt at tage billeder med jævn bokeh og et klart fokus for beskueren.

En sublim solnedgang | AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Smukke solnedgange er nærmest en kliche, ikke mindst når det gælder fotografering, og hvad dette motiv angår, er det meget svært at tage billeder, der skiller sig ud fra mængden. Ibai valgte at tage dette billede i en forlystelsespark med udsigt til en utroligt smuk kirke, Temple Expiatori del Sagrat Cor. Fra sit udgangspunkt højt oppe i en af forlystelserne lykkedes det ham at indfange såvel kirken som den flotte solnedgang. AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G, hvis fremragende egenskaber i svagt lys gør det i stand til at tilpasse sig de skiftende lysforhold, når mørket falder på, var en afgørende faktor for det fornemme resultat.

Det er der i udstyrstasken

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

D750