Nikon Imaging | Danmark | Europa
©Ross Harvey

Inspirationskatalog fra Nikons europæiske bryllupsudvalg

Bryllupsfotografering tilpasser sin stil i tråd med den stadigt skiftende mode. I dette inspirationskatalog har Nikons europæiske bryllupsudvalg har afdækket en spændende samling af klassiske, nuværende og nye tendenser inden for bryllupsfotografering – alt sammen fotograferet med et Nikon-kamera og et NIKKOR-objektiv – og givet tips til, hvordan man genskaber nogle af de ikoniske optagelser.

Kreativ flash

En flash er normalt en nødvendighed ved ethvert bryllup, og fotografer er begyndt at bruge den mere kreativt i de senere år – uanset om det er for at indføre bevægelse til en ellers statisk optagelse eller for at tilføre en byge af baggrundsbelysning til et særligt øjeblik.

Fotograferet på Capri af Ross Harvey med D750 og AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

"Ved at forkorte lukkertiden og udsætte billedsensoren for mere lys, kan du være ekstra kreativ med deltagernes bevægelse. Jeg indstillede lukkertiden til 1 sekund, udløste flashen med udløserknappen trykket ned og trak kameraet, mens lukkeren var åben. På denne måde kunne jeg "male" med det omgivende lys omkring det dansende par."

Ross Harvey, Storbritannien

Reportage

Den mere afslappede, uformelle reportagestil er vokset i popularitet og udbredelse, mens den redaktionelle fotografiske stil er trådt i baggrunden. De små detaljer bliver en del af baggrunden, mens der lægges vægt på personer, dyrebare følelser og reaktioner.

Fotograferet i Tjekkiet af Simona Smrčková og Kamil Saliba med D750 og AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

"Med AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED -objektivet kunne jeg optage et tæt øjeblik med bruden og hendes bedstemor, og fange den nære følelse mellem dem fra den anden side af lokalet."

Simona Smrčková og Kamil Saliba, Tjekkiet

Kontrastlys

Problematisk belysning i højsommeren og akavede bryllupssteder kan skabe udfordringer, der skal overvindes. I dag udnytter bryllupsfotografer lysets høje kontrast, hvilket resulterer i effektfulde fotografier.

Fotograferet i Italien af Ross Harvey med D750 og AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

"Brug naturlige lyskilder til din fordel – når lyset bryder gennem skyggerne, kan det give den perfekte mulighed for at fange en naturlig kontrast. Jeg fik øje på en stråle af lys gennem et mellemrum mellem to bygninger og brugte AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G -objektivet, som er fantastisk til optagelse i svagt lys, for at fange dette farverige og bemærkelsesværdige billede."

Ross Harvey, Storbritannien

Fotograferet i Frankrig af Chloé Lapeyssonnie med D750 og AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Dramatiske billeder

Moderne par søger at indfange en følelse af drama fra deres bryllup, fordi de gerne vil vise, hvor dynamisk deres dag var. Disse optagelser er en mindre iscenesat udgave af de opstillede billeder, vi har set i tidligere tendenser, og kan omfatte både dramatiske landskaber og aktivitet.

Fotograferet i Grækenland af Chloé Lapeyssonnie med D750 og AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

"Du skal ikke bare fange de dramatiske steder eller handlinger, men fokusere på de følelser, det vækker i en person. Når brudgommen og hans gæster bevægede sig hurtigt, øgede jeg lukkertiden til 1/1600 i stedet for at sænke den, som nogle fotografer måske ville have gjort, for at fange deres udtryk i skarpe detaljer."

Chloé Lapeyssonnie, Frankrig