Nikon Imaging | Danmark | Europa
©Ross Harvey

Inspirationskatalog fra Nikons europæiske bryllupsudvalg

Bryllupsfotografering tilpasser sin stil i tråd med den stadigt skiftende mode. I dette inspirationskatalog har Nikons europæiske bryllupsudvalg har afdækket en spændende samling af klassiske, nuværende og nye tendenser inden for bryllupsfotografering – alt sammen fotograferet med et Nikon-kamera og et NIKKOR-objektiv – og givet tips til, hvordan man genskaber nogle af de ikoniske optagelser.

Den gyldne time

Normalt vil dette klassiske portræt af de nygifte, taget mod slutningen af dagen, når der er et smukt sollys, være værd at overveje. Det indhyller parret i solens bløde gyldne nuancer, før solen går ned.

Fotograferet i Østrig af Simona Smrčková og Kamil Saliba med D750 og AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED

"Husk at tjekke det nøjagtige solnedgangstidspunkt, og undersøg optagestedet på forhånd, da du kun har kort tid til rådighed til at fange det gyldne lys. Jeg brugte AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED til at fange helheden i det smukke landskab, mens jeg badede parret i et romantisk gyldent skær."

Simona Smrčková og Kamil Saliba, Tjekkiet

Fotograferet i Frankrig af Chloé Lapeyssonnie med D750 og AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G

Fotograferet i Grækenland af Chloé Lapeyssonnie med D750 og AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Omfattende redigering

Væsentlig redigering har været populær i de senere år, fra vignetter og tilt-shift til spotfarve og falsk overstråling. Disse redigeringsstilarter kan skabe en idyllisk sløring, gøre en kjole hvidere eller give tænderne ekstra glans.

Fotograferet i Tjekkiet af Simona Smrčková og Kamil Saliba med D850 og AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED

"Du kan reducere den tid, du bruger på redigering ved fuldt ud at udnytte de tekniske muligheder i dit udstyr. Jeg brugte AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED -objektivet for at indramme parret og sænkede lukkertiden til 1/50 for at fange de faldende kronblade, samtidigt med at udtrykket på parrets ansigter forblev skarpt og klart. For at opnå en dramatisk effekt gjorde jeg billedet sort og hvidt – jeg fokuserede på parret og de faldende kronblade, mens de andre distraherende elementer forsvandt i baggrunden."

Simona Smrčková og Kamil Saliba, Tjekkiet

Fotograferet i Tjekkiet af Simona Smrčková og Kamil Saliba med D850 og AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED

Redaktionel stil

I denne tendens optager fotografen brylluppet som en komplet fortælling, der fortæller en historie om hele begivenheden. Der er et større fokus på de små detaljer – som det opstillede billede af brudens buket, hendes sko, bordpynten, bryllupskagen og endda maden.

Fotograferet i Tjekkiet af Simona Smrčková og Kamil Saliba med D850 og AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G ED

"Med D850 's lydløse fotografering kan bryllupsfotografen blive "usynlig", hvilket var vigtigt her, hvor bruden skulle til at gå op ad kirkegulvet. Det betød, at jeg diskret kunne tage dette billede uden at distrahere hende. Det, kombineret med kameraets ultrakorte lukkertid, hjalp med at opfange dette flygtige øjeblik."

Simona Smrčková og Kamil Saliba, Tjekkiet