Nikon Imaging | Danmark | Europa

Billedet har vi taget på en strand på Bali. Vi tog mange billeder af solnedgangen, og vi havde samlet blomster, som vi pyntede os med for at få en rigtig Balistemning.

Gør plads til eventyret

Efter en rejse til Korsika med familien besluttede det danske par Lise Kryger og Peter Vejrum Terp sig for at satse på en rejseblog. I dag driver de Eventyrsstyrelsen.dk, hvor de vil inspirere andre til at udleve deres drømme og passe godt på eventyret i tilværelsen.

Lise Kryger og Peter Vejrum Terp har altid elsket at rejse. Men pludselig havde livet som småbørnsforældre og kampen med dagligdagens aktiviteter, arbejde og økonomi gjort, at rejserne blev færre.
– Vi besluttede, at vi ville tage eventyret tilbage i vores liv, og vi har forsøgt at skabe plads, så vi kan rejse mere, siger Lise.

Du skal være hurtig, hvis du vil fange en treårig drengs glæde og entusiasme på en strand! Vi tog mange billeder, men netop dette her fangede vores søns udtryk.

Parret bor i Århus i Danmark. Lise er uddannet grafiker, og Peter arbejder med digital udvikling og markedsføring inden for rejsebranchen. De har begge to blogget i andre sammenhæng eller været med til at udvikle websites med fokus på rejser. Trinnet til selv at begynde at rejseblogge var ikke stort.
– Der er mange, der tror, at det er svært at begynde at blogge. Men lad ikke teknikken komme i vejen, det er bare om at komme i gang. Der er masser af hjælp på nettet til, hvordan man gør, siger Lise Kryger.

Et trin op i deres fotografering

Siden 2016 har parret drevet Eventyrsstyrelsen sammen. Til at begynde med fotograferede Lise meget med mobiltelefonen, men nu har hun anskaffet sig et DSLR-kamera.
– Jeg havde et spejlreflekskamera for længe siden, men jag lærte aldrig at forstå, hvordan man anvender det. Billederne blev uskarpe, farverne var dårlige, og det blev aldrig godt, så jeg stoppede med at bruge det. Så kom iPhone, og det blev meget let at anvende mobilen til at fotografere. Men jeg havde altid følelsen af, at der manglede noget. Nu har jeg et Nikon D5600, og endelig har jeg fundet det, jeg har længtes efter. Det bliver utroligt gode billeder, man kan ændre dybdeskarpheden, og farverne bliver så meget bedre end med mobilen, siger hun.

Jeg tog billedet, fordi parasollerne og stolene skabte sådan et pænt farvemix med havet og himlen.

Desuden er det let at dele billeder med D5600. Takket være SnapBridge er det hurtigt at overføre billederne til mobiltelefonen.
– Når man rejseblogger, har man ofte brug for at få billederne over på bloggen. Det er så let nu, det er bare at holde mobilen mod kameraet, så er det klaret, siger Lise Kryger.

”Sjovere at fotografere nu”

At gå fra mobilen til et DSLR-kamera har betydet meget for Lises fotografiske udvikling.
– Før fotograferede jeg kun, når vi rejste eller ved særlige lejligheder. Nu fotograferer jeg hele tiden. I haven eller når jeg går hjem efter at have afleveret min søn i skolen. Jeg tager billeder hver dag. Når billederne bliver skarpe, og farverne er gode, bliver det meget sjovere at fotografere. Det er også lettere at komponere billederne, når jeg kan variere dybdeskarpheden, siger hun.

Jeg fangede katten, som klatrede op i æbletræet, mens jeg tog billeder af æbleblomsterne. Hun var hurtig, men Nikon D5600 er også hurtig, og jeg fangede hende i et øjeblik af forundring over hendes nye udsigt over verden.

Lise Kryger har også været på kursus med Nikon School. Deltagerne besøgte Randers Regnskov, en dyrepark hvor de besøgende kan se tropiske dyr på nært hold i et opbygget regnskovsmiljø.

Jeg tog dette nærbillede af en fugleedderkop under Nikon School-kurset i Randers Regnskov. Det var første gang, jeg fotograferede med et makroobjektiv. Og første gang jeg kom så tæt på en fugleedderkop!

I forbindelse med besøget fik deltagerne mulighed for at teste forskellige objektiver og kameraer og stille spørgsmål til Nikons repræsentanter om indstillinger og teknik.
– Jeg lærte en masse. Det var sjovt at kunne stille spørgsmål til personalet, at se hvordan de andre gjorde og prøve sig frem selv. Jeg fik lov at prøve et makroobjektiv, og det var fascinerende at se, hvordan dybdeskarpheden ændres med blændeindstillingerne. Jeg fik virkelig lyst at fotografere med makroobjektiv. Jeg vidste jo, at de er gode til nærbilleder, men jeg opdagede også, at de er super gode til portrætter, siger Lise Kryger.

Jeg kan lide enkelheden i et billede, når øjet får noget at falde til ro på. Rølliken skabte en fin kontrast til en blå båd på stranden, og jeg synes, det giver en ro og stilhed over billedet.

Siden dette forår rejseblogger Lise og Peter også på engelsk.
– Vi vil jo gerne ekspandere og dele vores eventyr med resten af verden. At begynde at skrive på engelsk er stort for os, og vi arbejder hårdt med at oversætte vores danske tekster. Drømmen er jo at kunne leve ved at være rejseblogger, siger hun.
Til sommer skal de rejse igen. Familien har ikke rigtig besluttet destination, men det læner sig op ad en klassisk bilferie.
– Vi tænker på at tage til Tjekkiet, Ungarn, Serbien, Montenegro og Kroatien. Vi har også planer om at gøre et længere stop på Korsika. Det kan blive en fantastisk rejse, siger Lise Kryger.

Med et makroobjektiv kan du fange det mindste farvespil, reflekser og detaljer og virkelig komme tæt ind på personligheden. Her er det min kats øje, der fangede min opmærksomhed.

Fakta. Lise Krygers fototips

Lær dit kamera godt at kend, og lær at fotografere med manuelle indstillinger.
Lær at forstå sammenhængen mellem blænde, lukkertid og ISO-indstilling.
Vær tålmodig, når du fotograferer, afvent det rette øjeblik.
Fotografer meget og lær af dine fejl.
Start med at fotografere stilleben. Det er lettere at komme i gang med de lette motiver.
Fotografer i RAW-kvalitet, det giver dig bedre muligheder for at redigere billederne bagefter, og du kan redde lettere fejl.
Fotografer på forskellige tider af døgnet. Lyset er ofte mere spændende, og farverne finere om morgenen kort efter solopgangen og om aftenen en times tid efter solnedgangen.
Fokuser på øjet, når du fotograferer mennesker og dyr. Det giver bedre kontakt med motivet.