Nikon Imaging | Danmark | Europa

Hvad inspirerer dig?

Jeg synes, det er vigtigt aldrig at gentage en ide eller en historie, medmindre man er 100 % sikker på, at man kan gøre det bedre og finde en unik tilgang eller synsvinkel. Jeg bliver inspireret af interessante historier og de steder, de finder sted.

Hvad er din drivkraft som fotograf?

Alle historier fortjener at blive fortalt, og jeg nyder at fortælle dem gennem mine billeder. Et af mine bedst kendte projekter, multimedieprojektet "Via PanAm", der blev offentliggjort på forskellige platforme, var meget krævende, men jeg var fast besluttet på at fortælle historien - og det var mit ansvar at fortælle den rigtigt.

Hvad er dine yndlingsbilleder?

Nogle af mine yndlingsbilleder er dem, jeg tog til projektet om stigende vandstande. Der var ikke så meget interesse omkring det, da det ikke blev anset som et vigtigt emne. Men nu er det yderst relevant.

Hvor længe har du brugt Nikon-produkter?

Jeg har brugt Nikon-produkter i 33 år - fra helt før jeg begyndte min karriere som professionel fotograf. Så mit partnerskap med Nikon har holdt længere end de fleste andre ting!

Hvad er dit foretrukne Nikon-udstyr og hvorfor?

Tidligere elskede jeg simpelthen mit Nikon F2, fordi det var så robust og pålideligt og fungerede godt under ekstreme vejrforhold. Jeg elsker at bruge Nikon D810, fordi det har en virkelig god opløsning, fremragende videofunktioner og en god størrelse.

Hvilke produkter vil du bruge mest i de kommende måneder?

I de næste par måneder regner jeg med at optage med Nikon D5 - det er helt specielt for mig pga. den fantastisk høje ISO, som næsten fungerer som en slags nattesyn. Jeg glæder mig også til at teste dets 4K-videooptagelser.

Hvordan har du det med din nye rolle som europæisk Nikon-ambassadør?

Det er skønt at nå ud til et bredere publikum, og jeg er glad for at få mulighed for at dele min viden og forklare ideen bag og formålet med mit arbejde. Jeg har vænnet mig til rollen gennem de seneste år og er meget opsat på at dele min viden og inspirere både entusiastiske hobbyfotografer og professionelle.

Hvad var din første reaktion, da du blev bedt om at deltage?

Som medstifter af NOOR, en organisation, der samler en gruppe af udvalgte fotojournalister og dokumentarister med fokus på globale temaer, var min første reaktion begejstring over at kunne nå ud til så stort et publikum med disse vigtige temaer. NOOR har arbejdet tæt sammen med Nikon i de seneste ti år, lige siden mærket tilbød mig et Nikon D300 til en kritisk reportage i Nigeria, så det føles som en naturlig udvidelse af vores partnerskab.

Hvordan ser du din egen rolle fremover?

Jeg startede med at bruge Nikon i 1983, så mit personlige forhold med mærket er faktisk endnu længere end min professionelle karriere. Jeg håber, at dette forhold fortsætter med at vokse, og jeg er så glad for at repræsentere Nikon og deres fantastiske produkter.

Jeg glæder mig virkelig også til at komme i gang med mit næste projekt, sætte gang i tingene og fortælle en god historie. Jeg glæder mig også til at afholde workshops, hvor jeg kan rådgive et nyt publikum på vegne af Nikon.