Nikon Imaging | Danmark | Europa

Bare kast dig ud i det

Gå helt tæt på. Kom så tæt på begivenhederne som muligt, så du får dit motivs øjne med i søgeren. Dette giver tilskueren et indblik i personens tanker eller følelser og lader ham/hende fordybe sig i dit foto.

Tag udgangspunkt i det velkendte

Begynd med at fotografere noget, du holder af. Dette vil hjælpe dig med at udvikle dine evner. Skal du fotografere et sportsstævne, handler det hele om at være et skridt foran begivenhedernes gang. Da jeg var ung, spillede jeg f.eks. ishockey, så jeg kender alt til denne sportsgrens flow og teknik. Derfor kan jeg altid være klar til at tage mit foto.

Inspiration kan du finde overalt

Lad dig inspirere af alt omkring dig, det være sig film, kunst eller blade og magasiner. Et åbent sind vil øge din kreativitet. I sidste ende er det dette, der vil lade dine fotos skille sig ud fra mængden.

Vær målbevidst

Sæt alle sejl til for at opnå det perfekte foto. Lad dig ikke standse af noget eller nogen. Dit næste billede kan være netop det, der ændrer dit liv. Fotografi handler lige så meget om talent som om målbevidsthed. Jeg har altid et klart billede af, hvad jeg ønsker at opnå, og jeg helmer ikke, før mit foto er i kassen.

Vær hurtig på aftrækkeren

Når man skal fotografere en sportsbegivenhed, gælder det om at komme så tæt på motivet som muligt og så ellers holde lav profil. Kom tættere på end alle andre. Når du er klar, skal du så bruge et kamera, som kan indfange dit motiv. Jeg bruger selv Nikon D5 som mit primære kamera. Det har hurtig autofokus, og et højt ISO-tal betyder, at jeg som sportsfotograf har rigtigt mange muligheder ved hånden.

De rette indstillinger er alfa og omega

Det første, jeg hæfter mig ved, er baggrund og belysning, også selv om motivet måske er i fokus, og baggrunden er sløret. Du kan være nok så dygtig en fotograf, men uden de rette indstillinger vil dit motiv aldrig tage sig ud fra sin bedste side.