Nikon Imaging | Danmark | Europa

Hvad er din drivkraft som fotograf?

Min drivkraft er, at jeg elsker fotografering. Det giver mig en undskyldning for at være nysgerrig og komme tæt på andre menneskers liv - og det giver mig chancen for at komme ind bag kulisserne. Jeg elsker sport, men jeg har altid været mere interesseret i at få taget det rigtige billede end resultatet af kampen. Jeg elsker også konkurrenceaspektet. Jeg vil altid være den bedste, uanset hvad jeg er oppe imod, og jeg giver altid 110 % for at opnå det.

Har du en yndlingsfotograf?

Det billede, der inspirerer mig mest, er nok Neil Leifers ikoniske luftbillede, der indfangede det øjeblik, da Muhammad Ali jublede over en afgørende sejr i 1966. For en sportsfotograf er det et historisk øjeblik, som man gerne selv ville have fanget.

Mit yndlingsbillede, som jeg selv har taget, er fra venskabskampen i fodbold mellem Sverige og England i Stockholm i 2012. Det var det første historiske billede på det nye Friends Arena og var et resultat af flere måneders forhandlinger med stadionledelsen om at få lov til at placere mit kamera på taget af stadion. Men det var det hele værd og resulterede i et fantastisk billede af Zlatan Ibrahimovic, der scorer et mål, som vandt førstepræmien i kategorien Sportsnyheder i den svenske konkurrence om årets billede.

Hvor længe har du brugt Nikon-produkter?

Første gang jeg brugte et Nikon-kamera var ved OL i Beijing i 2008. Jeg brugte et Nikon D3, og det var virkelig imponerende. På det tidspunkt var det et vildt godt kamera til professionelle fotografer. I 2009 besluttede jeg at skifte helt til kun at bruge Nikon-kameraer, fordi kvaliteten var så meget bedre - specielt deres autofokus og høje ISO-indstillinger. NIKKOR-objektiverne er også geniale til sportsfotografering, fordi de kan fange de hurtige bevægelser.

Hvad er dit foretrukne Nikon-udstyr og hvorfor?

Jeg er vildt begejstret for Nikon D5, Nikons nye flagskib inden for DSLR-kameraer. Det er hurtigere end de tidligere modeller og har en fantastisk autofokus. Det er utroligt praktisk ved sportsfotografering, fordi man optager motiver, der bevæger sig ekstremt hurtigt - så der er ingen tid at spilde. Jeg er så heldig at være ambassadør for Nikon D5, og det passer perfekt til mig og min niche inden for fotografering. Jeg glæder mig også vildt til at prøve det nye Nikon KeyMission 360-action-kamera, der kunne være fedt at arbejde med!

Hvordan har du det med din nye rolle som europæisk Nikon-ambassadør?

Jeg glæder mig meget og er stolt over at være en af de europæiske ambassadører for Nikon. Som fotograf er den en ære at få den slags anerkendelse fra sådan et renommeret og respekteret kameramærke. Jeg var meget begejstret over at blive spurgt, og det hele blev endnu bedre, da jeg også blev bedt om at blive ambassadør for Nikon D5. Jeg føler mig meget priviligeret over at være del af det hele.

Jeg håber, at jeg kan inspirere andre, og at min personlige og individuelle stil inspirerer andre fotografer - specielt dem, der elsker sportsfotografering.

Hvordan ser du din egen rolle fremover?

Jeg håber at kunne inspirere en bredere vifte af mennesker og tror, at denne prestigefyldte rolle kan hjælpe mig med at opnå det. Jeg er meget ambitiøs, så jeg vil gerne udfordre mig selv til at opnå noget gennem Nikons ambassadørprogram, der aldrig er blevet gjort før. Jeg vil meget gerne arbejde på et originalt projekt og er begyndt at interessere mig for Cuba i den seneste tid, så vi får se!

Hvad glæder du dig mest til i forbindelse med din nye rolle?

Jeg glæder mig til mange ting, men specielt til at få mulighed for at møde nye mennesker til events som f.eks. Photokina. Jeg vil gerne inspirere folk og lære dem nye ting og give dem nye ideer, så de selv kan gå ud og blive dygtige fotografer.