Nikon Imaging | Danmark | Europa

DAVID YARROW

Naturbilleder & Kunst

Fotografering har altid været befriende for mig. En mulighed for at flygte fra virkeligheden, udforske fjerne verdensdele og indfange ekstreme miljøer og det sjældne dyreliv, som hører hjemme disse steder.

Biografi

David Yarrow blev født i Glasgow i Skotland i 1966. Han begyndte at fotografere i en ung alder, og som 20-årig arbejdede han som fotograf for The Times helt nede ved banen under finalen til verdensmesterskabet i fodbold i Mexico City. Denne dag tog David det berømte billede af Diego Maradona, der holder mesterskabspokalen, hvilket førte til, at han efterfølgende bedt om at dække OL og mange andre sportsbegivenheder.

Det var først mange år senere, at han opdagede, hvor han virkelig følte sig hjemme – i dokumenteringen af naturen. Hans stemningsskabende og medrivende billeder af livet på Jorden gør ham stadigt mere afholdt blandt kunstsamlere. I 2018 er der ingen tvivl om, at David er én af verdens mest populære kunstfotografer.

Det har jeg i tasken

Jeg har brugt Nikon-udstyr i 33 år, og det er kun blevet bedre og bedre, især når man arbejder under ekstreme og barske forhold. Det er en fremragende mulighed for mig at samarbejde med Nikon på europæisk plan.

Nikon D850

Nikon har altid været førende inden for udvikling af intuitive kamerahuse, som udviser en indgående forståelse for fotografens behov, både på professionelt og amatørniveau.

Det var en stor ære at blive inviteret til at være en del af D850-lanceringen sidste år, fordi Nikon har været min trofaste følgesvend igennem hele min karriere. Dette kamerahus er virkelig et afgørende skridt fremad for kameraudstyr, en banebrydende opfindelse, en "konge blandt kameraer". Opløsningen er bedre end alt andet, jeg har oplevet før, understøttet af muligheden for høj billedhastighed og uovertrufne autofokusegenskaber. Da mine billeder ender i meget stort format, har jeg før i tiden været nødt til at vælge opløsning frem for billedhastighed – men D850 eliminerer behovet for dette kompromis, så man får det bedste fra begge verdener.

Se kamera

Nikon D5

Når jeg ikke bruger D850, er D5 det udstyr, jeg altid gerne vil have ved hånden i forbindelse med fotografiprojekter i ekstreme omgivelser. Det er særligt velegnet i situationer, hvor man har brug for at tage mange billeder pr. sekund.

Den udvidede følsomhed giver én friheden til at skifte fra stærkt solskin til nattemørke uden problemer. Det er især vigtigt i mit arbejde, fordi jeg ofte ikke ved, hvilket fjernt verdenshjørne jeg skal til på et givent tidspunkt.

Se kamera

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Når man arbejder under ekstreme og barske forhold, har man brug for et sæt objektiver, der kan holde til voldsomme vejrforhold, uanset om der er tale om intens varme i Vergenoeg i Namibia eller isnende kulde i Igloolik i Nunavut.

Jeg bruger sjældent et langt objektiv – faktisk ejer jeg ikke et eneste zoomobjektiv. Jeg synes personligt, at Nikons prime-objektiver er klassens bedste.

Vidvinkelobjektivet på 35 mm er perfekt til min fotostil, hvor jeg har brug for optik i høj kvalitet for at kunne finde og fange sjælen i de motiver, jeg fotograferer. Den støjsvage autofokusfunktion er også afgørende, når jeg er få meter fra en løve eller en ulv!

Se objektiv

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Dette er et robust prime-objektiv, som virkelig flytter grænserne for, hvad der er muligt, når det drejer sig om billedkvalitet. Maksimumblænden på f/1,4 og brændvidden på 58 mm bidrager til en utroligt imponerende ydeevne, som gør det ideelt til mine portrætter af nogle af naturens smukkeste væsener. Det er også nyttigt til fotografering om natten.

Se objektiv

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED

Dette prime-objektiv på 105 mm er virkeligt et fantastisk stykke værktøj. Jeg kan fornemme, hvordan designet ligefrem opfordrer til portrætter og kunstfotografering på nye og unikke kunstneriske niveauer, fordi det er fleksibelt nok til at fange fotografens helt egen stil og æstetik på en måde, som mange andre objektiver ikke kan. Den optiske konstruktion sikrer førsteklasses skarphed, kontrast og opløsning, og sammen med D850 er dette objektiv utvivlsomt et af de bedste på markedet.

Se objektiv

MONARCH HG 10x42

Jeg vil ikke altid slæbe på et tungt teleobjektiv for kunne at se ting. Det er sådan et lille stykke udstyr og en meget mere praktisk måde at iagttage landskabet på. Jeg er klar til alt, der kan gøre mit arbejde nemmere, og med MONARCH HG-kikkerter kan jeg udføre mine opgaver mere effektivt. De hjælper mig med at beslutte, hvad jeg skal tage hen og fotografere, og hvad jeg bør undgå. Samtidig giver de mig mulighed for bare at nyde Afrikas fred og ro uden at være under pres til at skulle trykke på udløseren.

SE KIKKERTER

Mød de andre Nikon-ambassadører