Vælg det rigtige vlog-kamera for at udvide gruppen af dine tilhængere og gøre dem mere engagerede

I dag er vlogg (video blogg) den mest populære kanal, når influencers vil nå ud til deres tilhængere på sociale medier. Med en vlog vil dine tilhængere lære dig at kende dig på et dybere niveau, og du kan uploade materiale, der skaber stort engagement blandt nysgerrige seere samt udvide kredsen af dine tilhængere. Med det rigtige vlogg-kamera bliver det desuden både nemt og sjovt at lave din vlogg!

Video blog, eller i kort form: vlogg, har i dag vundet en stor plads i de sociale medier og er vokset op som en naturlig udvidelse til bloggen. Her deler du stadig dig selv med andre, men tekst er blevet til lyd, og billeder er blevet til levende billeder. I dag er alt lige fra det personlige til det komiske i top blandt de mest sete klip, og hvor man før havde en blog med tekst og billeder, har man nu også en vlogg-kanal. Gennem levende billeder er det i dag muligt at nå ud til ligesindede over hele verden, som kan lære dig at kende, samtidig med at dine tilhængere kan finde andre, der brænder for det samme emne. På denne måde knytter du lettere en loyal følgeskare til dig, der abonnerer på dine klip. Abonnenter på vloggs ser i gennemsnit flere og længere videoer sammenlignet med dem, der ikke abonnerer.

Vlogg-verdenen kan opleves som en jungle, men hvis du har et emne, du brænder for at dele, kan det være sjovt og nemt - især hvis du finder de rigtige værktøjer og lærer hvordan du håndterer teknikken i dit kamera. En ting, mange vloggere sætter pris på ved kameraet, er en roterbar vippeskærm. Så kan du vinkle din skærm i forskellige retninger og frem for alt se dig selv, når du skal optage video. Dernæst er det vigtigt med god lydoptagelse, så dine tilhængere får et behageligt lydbillede og ikke forstyrres af støj eller andet, der kan reducere interessen for klippet.

Vi hos Nikon samarbejder i dag med den svenske vlogger Axel Palm, som har en videoskole på den nye platform 123on.

"Jeg følte allerede ved mødet, da vi skulle i gang med her, at Nikon virkelig tror på os som indholdsskabere. De tror på vores kreative passion for at skabe bedre indhold. Og udstyr og kameraer er jo, som I ved, en stor del af det, så jeg kunne ikke have været mere stolt over at have en sponsor som Nikon, "siger han.

Et af de tips i videoskolen, som Axel Palm driver, handler om ISO, og hvordan han normalt indstiller ISO.

"Man skal ikke indstille ISO for højt. For hvis du gør det, kan det skabe et grumset billede, sådan som du måske kan se, når folk optager video udendørs, og det er mørkt eller i et mørkt rum. Når jeg optager, bruger jeg normalt ISO 100-800. Og det er fordi, hvis du holder dig inden for dette område, slipper du for denne slags kornethed," siger Axel Palm.

Nikon Z 50 er et spejlløst, let, handy og hurtigt kamera, som du nemt kan have med på dine ture, når du vil indfange øjeblikke og skabe indhold i billeder og 4K-video, kort sagt: det perfekte vlog-kamera. Den brede Nikon Z-fatning gør det muligt for den store sensor i DX-format med 20,9 megapixels at få mere lys med ind i billedet, hvad der betyder flere detaljer og mere levende farver ‒ dag som nat. 

Nikons D5600 er et SnapBridge-kompatibelt kamera med indbygget Wi-Fi-funktion, hvad der betyder, at du har en konstant forbindelse til din smartphone eller tablet og nemt kan uploade dine fotos og videoer til dine sociale medier. Det er et DSLR-kamera i DX-format for alle, der gerne vil lade kreativiteten flyde frit. DX-formatet er 24,2 megapixel, så du ikke går glip af nogen detaljer og får enestående skarpe billeder og videoer. Uanset om du leger med skygger i stærkt sollys eller skyder fra uventede vinkler, er Nikon D5600 et kamera, der hjælper dig med at teste nye ideer. D5600 har også noget, som mange vloggere sætter pris på - en roterbar berøringsfølsom vippeskærm på 8,1 cm med bred synsvinkel og høj opløsning på 1.037.000 punkter. På denne måde kan du nemt optage video af dig selv og få en detaljeret og høj kvalitet.

De nye kameraer i COOLPIX-serien, A1000 og B600, er fine vlog-kameraer, der fungerer godt sammen med Snapbridge-appen, som gør det muligt at have kameraet koblet op mod en Smartphone, så man omgående kan dele sine billeder.

COOLPIX B600 giver dig supertelefotorækkevidde, uanset hvor du befinder dig. Det kraftfulde 60x NIKKOR-objektiv med optisk zoom har en brændvidde på 24-1.440 mm. Uanset om du zoomer ind på seværdigheder, eller benytter vidvinkel til at fange noget, mens du er på farten, så kan du altid stole på dette kamera. Et enkelt tryk på video-optageknappen, så er du i gang med at optage videoer i fuld HD (1080p / 30p) med stereolyd. Vibrationsreduktion modvirker virkningen af rystet kamera og giver stabile videoer, også hvis optagelsen sker, mens du går rundt med kameraet. Med videoredigeringsfunktioner direkte i kameraet kan du trække stillbilleder ud eller klippe uønskede dele fra, mens du ser din optagelse. Med Glamour-retouchering kan du redigere individuelle billeder og skabe portrætter, der får det bedste frem i personen, du fotograferer. I indstillingen Kreativ kan du se eksempler på mange kunstneriske effekter til billeder og videoer, før du optager dem. Og med Makroindstilling kan du tage flotte billeder af verdens små vidundere.

COOLPIX A1000 er et lille allround kamera i lommeformat med 16 megapixels og NIKKOR-optik i fremragende kvalitet, velegnet til alt fra at indfange byens hemmeligheder til de uendelige vidder i naturen. COOLPIX A1000 er en fremragende rejseledsager, og kameraets højkvalitetsobjektiv med hele 35x optisk zoom har en brændvidde på 24-840 mm. Du kan optage video i imponerende 4K / UHD med op til 30 billeder i sekundet (bps) og fuld HD med op til 60 billeder i sekundet. Den indbyggede timelapse-videofunktion gør det let at skabe dramatiske videoklip af en gadescene eller en storm, der trækker op. Du kan let komponere billeder fra nye vinkler. Den store 7,6 cm (3") berøringsfølsomme vippeskærm med 1.036.000 punkter tændes lynhurtigt, og fra den kan du betjene AF-funktioner og udløserfunktionen, når du optager i Live View. I billedvisningsindstilling kan du zoome ind og ud på billeder og skifte mellem dem. Ved at optage i RAW-format kan du få fuld kontrol over dine billeder. Alle billeddataene bevares, så du kan finjustere alle aspekter i din foretrukne billedredigeringssoftware.

Så hvis du vil i gang med at vlogge, eller du allerede er begyndt at se dig om efter nyt og bedre udstyr, så har Nikon det rette kamera til dig!