Prisen Environmental Photographer of the Year

Nikon, WaterBear og CIWEM har startet søgningen efter Environmental Photographer of the Year 2021. Denne årlige konkurrence, som nu afholdes for 14. gang, giver en international platform til at øge bevidstheden om de miljøproblemer, der sætter vores planet i fare. Prisen fejrer menneskehedens evne til at overleve og udvikle sig, og der vises tankevækkende billeder, som gør opmærksom på vores indflydelse.

Konkurrencen er gratis at deltage i for alle aldre. Både professionelle fotografer og amatørfotografer opfordres til at indsende deres mest provokerende, følelsesladede og fængslende miljøfotografering. Deltagerne vil konkurrere om kontante priser og præmier på tværs af 8 kategorier og om hovedprisen som Environmental Photographer of the Year 2021.

Konkurrencekategorier

Environmental Photographer of the Year støtter de presserende opfordringer til handling ud fra FN's mål for bæredygtig udvikling, der anerkender den indviklede sammenhæng mellem udvikling, fattigdomsbekæmpelse, lighed, sikkerhed og klimahandling og den hidtil usete indsats fra alle samfundssektorer, der kræves for at løse de afgørende spørgsmål i vores tid.

Environmental Photographer of the Year

Hovedprisen tildeles et enkelt billede, der fremmer folks forståelse af årsagerne og virkningerne af miljøændringer og social ulighed, fremhæver løsninger på den klimatiske og økologiske nødsituation og inspirerer os til at leve bæredygtigt.

Den vindende fotograf modtager:

  • 10.000 £ i kontantpræmie og præmiecertifikat
  • Et opslag og interview i CIWEM's The Environment Magazine
  • En profil på WaterBear-platformen
  • Omtale på Nikon Europes hjemmeside
  • og mere

Young Environmental Photographer of the Year

I samarbejde med Nikon viser denne pris det bedste inden for miljøfotografering set gennem objektivet hos unge fotografer i alderen 21 år og derunder.

Den vindende fotograf modtager:

  • Nikon Z-kamera + 3 objektiver fra Nikon
  • En profil på WaterBear-platformen
  • Omtale på Nikon Europes hjemmeside
  • Et interview i CIWEM's The Environment Magazine
  • og mere
Yderligere præmier og muligheder for omtale tildeles i følgende kategorier:

Pris fra Resilient Foundation (The Resilient Award)

Sammen med Resilient Foundation viser denne kategori effekten af historiefortælling gennem fotografering. Prisen uddeles til et enkelt billede, der indeholder en overbevisende fortælling, der uddanner, spreder håb og inspirerer til handling.

Resilient Foundation blev oprettet som reaktion på manglende handling omkring det hurtigt skiftende klima. Fonden bringer styrken i inspirerende historiefortælling til de mest kritiske spørgsmål i vores tid.

Fremtidens miljøer (Environments of the Future)

Denne pris afspejler miljøændringer forårsaget af menneskehedens indflydelse og giver et indblik i vores fremtid. Fotografier vil vise modstandsdygtigheden hos mennesker og miljøer, der står over for modgang og udfordringerne ved miljøødelæggelse, energisikkerhed og bevarelse af vores naturressourcer.

Bæredygtige byer (Sustainable Cities)

Denne kategori henleder opmærksomhed på vores bebyggede miljøer og de samfund og dyr, der bor i dem, med smarte og modstandsdygtige byer, transport, affald og forbindelserne mellem natur, samfund og infrastruktur. Fotografier vil medtage miljøløsninger fra teknik, design, materialer og strukturer.

Klimaindsats (Climate action)

Denne pris udforsker bæredygtig miljømæssig og økonomisk udvikling og viser den menneskelige forbindelse til den naturlige verden og vores handlinger for at bevare den. Fotografier vil fremhæve miljøets naturlige og sociale værdi, overkommelig ren energi og innovative løsninger til tilpasning og begrænsning af miljøændringer.

Vand og sikkerhed (Water and Security)

Ved at undersøge de indviklede forhold mellem adgang til rent vand og sanitet, ligestilling mellem kønnene og sikkerhed udforsker denne kategori vores stadigt stigende efterspørgsel efter vand og lighedens rolle i ethvert aspekt af vandforvaltning fra vandknaphed til oversvømmelse.

Folkets valg (People's Choice)

Dette er offentlighedens chance for at stemme på det bedste miljøfoto i 2021. Afstemning finder sted online, og en enkelt People's Choice-pris tildeles flertallets favorit. Vinderen bliver en del af juryvinderne i 2021 og kommer med på udstillingen Environmental Photographer of the Year.

Indsend dit bedste værk for at få en chance for at vinde! Besøg den officielle side for Environmental Photographer of the Year her for at få flere oplysninger om, hvordan man indsender.