Denne konkurrence er nu lukket

Prisen Environmental Photographer of the Year

Nikon, WaterBear og CIWEM har startet søgningen efter Environmental Photographer of the Year 2021. Denne årlige konkurrence, som nu afholdes for 14. gang, giver en international platform til at øge bevidstheden om de miljøproblemer, der sætter vores planet i fare. Prisen fejrer menneskehedens evne til at overleve og udvikle sig, og der vises tankevækkende billeder, som gør opmærksom på vores indflydelse.

Indsendelser til prisen for Environmental Photographer of the Year 2021 er nu lukket. Alle vindere offentliggøres på COP26 i november 2021.

Vi præsenterer dette års panel af prisvindende dommere

Den britiske fotograf Ope Odueyungbo, den norske fotograf Lina Kayser, den britiske fotograf Alfie Bowen, fotograf for The New York Times og Pulitzer Prize-vinder i kategorien Feature Photography Josh Haner, designer Marquise Stillwell, klimaretfærdighedsaktivist Frances Fox, direktør for ICCCAD Saleemul Huq, fotograf Ben Moore, civilingeniør Diana Abrunhosa og administrerende direktør for CIWEM Terry Fuller, vil gennemgå fotografierne og vælge vinderne.

Alfie Bowen, Z Creator

Alfie er en prisvindende britisk fotograf med autisme. Hans kunstneriske vision er formet af en omhyggelig opmærksomhed på detaljer og en urokkelig vilje til at bevise, at folk tager fejl. Alfie var anderledes end sine jævnaldrende og fandt en tilknytning til dyr, der førte ham gennem sine mørkeste øjeblikke. Som barn søgte han trøst i naturmagasiner og dokumentarfilm, og nu som voksen har hans arbejde været omtalt af BBC Earth og roses af berømtheder, herunder Sir David Attenborough. Via sin inspirerende historie er Alfie kommet til at arbejde sammen med velgørenhedsorganisationer for at øge bevidstheden om dyreliv og autisme. Fra og med 2021 er Alfie nu en af Nikons Z Creators.

Lina Kayser, Z Creator

Lina er norsk fotograf bosat i Dovrefjell, Norge. Hun har specialiseret sig i kolde og afsidesliggende steder i nord såvel som det skrøbelige arktiske liv. Ud over sine solofotoprojekter har Lina været vært for fotograferingsworkshops i Norge og i udlandet samt for ekspeditioner til Svalbard med skib. Med en stærk passion for vilde dyr i Norden og Arktis bruger Lina sociale medier til at dele sine perspektiver. Lina har samarbejdet med Nikon siden 2017 og er nu også Nikon Z Creator.

Ben Moore, Z Creator

Ben Moore er en selvlært kommerciel fotograf med speciale i luftfotografering, arkitektonisk fotografering og fotografering i bylivet. Hans stil er lidt sørgmodig, men ren med jordfarvede toner. Han har en forkærlighed for at bruge linjer i sine billeder med et skarpt visuelt udtryk, der chokerer og begejstrer hans publikum. Ben har arbejdet med Nikon siden august 2020 som Nikon Z Creator.

Frances Fox, Youth Climate Justice Activist

Frances er ungdomsaktivist for klimaretfærdighed og grundlægger, leder i UK og international opsøgende koordinator for kunstnere og foredragsholder i Climate Live. Climate Live arrangerer globale koncerter, der udnytter musikkens evne til at engagere, uddanne og styrke folk i klimabevægelsen. Frances er også festivalkoordinator for UK Student Climate Network og hjælper med at organisere internationale kampagner med Fridays For Future. Frances repræsenterede britiske skolestrejkere, da hun stillede sig op på samme scene som Greta Thunberg i Bristol for at tale til mængden på 30.000 mennesker, der krævede handling fra regering og virksomheder med hensyn til klimaforandringer.

Ope Odueyungbo, fotograf

Han begyndte at fotografere i en alder af 16 år, og Opes stil og arbejde har ændret sig gennem årene og værdsætter al slags fotografering, men han har altid yndet at specialisere sig i gadebilleder, portrætter og arkitektur. Opes arbejde er blevet udgivet af Trope i 2019 i bogen Parallel Lines, hans første solobogudgivelse og bind 2 af Tropes Emerging Photographers Series, en ny serie, der hylder værkerne fra unge og nye fotografer over hele verden. Opes billeder er en undersøgelse i kontrast, der præsenterer en dualitet af perspektiv, der er tydelig i hans professionelle og personlige arbejde: udadvendt versus indadvendt, by/arkitektur versus personlig/familiær. Ope stræber efter at fange sine seeres opmærksomhed ved at gøre det almindelige ekstraordinært, trække folk ind gennem sin brug af førende linjer, gitre og geometriske mønstre og sine eksperimenter med afstande og udsigter.

Diana Abrunhosa, civilingeniør

Diana er civilingeniør i vandteamet hos ARUP og chartret medlem af CIWEM. Diana har altid været inspireret af vandmodstandsdygtighed, bæredygtighed, og af hvordan byer kan tilpasse sig for at omfavne deres miljøer og hjælpe med at tackle klimaforandringer. Hun har en aktiv rolle som STEM-ambassadør efter at have deltaget i flere skoleprogrammer for at øge bevidstheden om bæredygtighedsprincipper.

Terry Fuller, administrerende direktør i CIWEM

Terry har over 30 års erfaring som vand- og miljøchef, der har leveret teknisk ledelse på store projekter på nogle af verdens smukkeste og mest udfordrende steder. Terry brænder for at nå en kulstoffri verden og erkender, at opnåelse af et rent nul inden 2050 indenlandsk ikke vil afværge den katastrofale globale opvarmning, der forventes under de aktuelle tendenser. Før Terry viede sit arbejde på fuld tid til CIWEM, var han, og forbliver han, et aktivt medlem.

Marquise Stillwell, designer

Med en praksis, der spænder over to årtier, begyndte Marquise Stillwells rejse med en nysgerrighed for mennesker og rum, der senere udviklede sig til en passion for at designe systemer, der gør alle miljøer bedre for alle. I 2009 grundlagde Marquise Openbox – et design- og forskningsstudie med base i New York City, der arbejder i skæringspunktet mellem mennesker og systemer. Marquise Stillwell er designer en katalysator, som arbejder på at opbygge samfund på tværs af design, kunst og kultur. Marquise er også medlem af High Line Advisory Committee og arbejder for Urban Design Forum.

Josh Haner, fotograf

Josh er ansat som fotograf og seniorredaktør for fototeknologi hos The New York Times. Han blev tildelt Pulitzer-prisen i kategorien Feature Photography i 2014 og har brugt de sidste syv år på at arbejde over hele kloden for at dokumentere den presserende og vidtrækkende virkelighed af klimaforandringer. I droneoptagelser og stillfotografering fra jorden udforsker han konsekvenserne af en verden under opvarmning. Hans fotografering og videojournalistik er blevet hædret med priser fra World Press Photo, Pictures of the Year International og National Press Photographers Association.

Saleemul Huq, direktør for ICCCAD

Saleemul Huq er direktør for International Center for Climate Change and Development (ICCCAD) i Bangladesh og er ekspert i forbindelserne mellem klimaforandringer og bæredygtig udvikling, især set fra udviklingslandenes perspektiv. Han var hovedforfatter til kapitlet om tilpasning og bæredygtig udvikling i den tredje vurderingsrapport fra FN's klimapanel IPPC (Intergovernmental Panel on Climate Change) og var hovedforfatter til kapitlet om tilpasning og begrænsning i IPCC's fjerde vurderingsrapport.

Konkurrencekategorier

Environmental Photographer of the Year støtter de presserende opfordringer til handling ud fra FN's mål for bæredygtig udvikling, der anerkender den indviklede sammenhæng mellem udvikling, fattigdomsbekæmpelse, lighed, sikkerhed og klimahandling og den hidtil usete indsats fra alle samfundssektorer, der kræves for at løse de afgørende spørgsmål i vores tid.

Environmental Photographer of the Year

Hovedprisen tildeles et enkelt billede, der fremmer folks forståelse af årsagerne og virkningerne af miljøændringer og social ulighed, fremhæver løsninger på den klimatiske og økologiske nødsituation og inspirerer os til at leve bæredygtigt.

Den vindende fotograf modtager:

  • 10.000 £ i kontantpræmie og præmiecertifikat
  • Et opslag og interview i CIWEM's The Environment Magazine
  • En profil på WaterBear-platformen
  • Omtale på Nikon Europes hjemmeside
  • og mere

Young Environmental Photographer of the Year

I samarbejde med Nikon viser denne pris det bedste inden for miljøfotografering set gennem objektivet hos unge fotografer i alderen 21 år og derunder.

Den vindende fotograf modtager:

  • Nikon Z-kamera + 3 objektiver fra Nikon
  • En profil på WaterBear-platformen
  • Omtale på Nikon Europes hjemmeside
  • Et interview i CIWEM's The Environment Magazine
  • og mere
Yderligere præmier og muligheder for omtale tildeles i følgende kategorier:

Pris fra Resilient Foundation (The Resilient Award)

Sammen med Resilient Foundation viser denne kategori effekten af historiefortælling gennem fotografering. Prisen uddeles til et enkelt billede, der indeholder en overbevisende fortælling, der uddanner, spreder håb og inspirerer til handling.

Resilient Foundation blev oprettet som reaktion på manglende handling omkring det hurtigt skiftende klima. Fonden bringer styrken i inspirerende historiefortælling til de mest kritiske spørgsmål i vores tid.

Fremtidens miljøer (Environments of the Future)

Denne pris afspejler miljøændringer forårsaget af menneskehedens indflydelse og giver et indblik i vores fremtid. Fotografier vil vise modstandsdygtigheden hos mennesker og miljøer, der står over for modgang og udfordringerne ved miljøødelæggelse, energisikkerhed og bevarelse af vores naturressourcer.

Bæredygtige byer (Sustainable Cities)

Denne kategori henleder opmærksomhed på vores bebyggede miljøer og de samfund og dyr, der bor i dem, med smarte og modstandsdygtige byer, transport, affald og forbindelserne mellem natur, samfund og infrastruktur. Fotografier vil medtage miljøløsninger fra teknik, design, materialer og strukturer.

Klimaindsats (Climate action)

Denne pris udforsker bæredygtig miljømæssig og økonomisk udvikling og viser den menneskelige forbindelse til den naturlige verden og vores handlinger for at bevare den. Fotografier vil fremhæve miljøets naturlige og sociale værdi, overkommelig ren energi og innovative løsninger til tilpasning og begrænsning af miljøændringer.

Vand og sikkerhed (Water and Security)

Ved at undersøge de indviklede forhold mellem adgang til rent vand og sanitet, ligestilling mellem kønnene og sikkerhed udforsker denne kategori vores stadigt stigende efterspørgsel efter vand og lighedens rolle i ethvert aspekt af vandforvaltning fra vandknaphed til oversvømmelse.

Folkets valg (People's Choice)

Dette er offentlighedens chance for at stemme på det bedste miljøfoto i 2021. Afstemning finder sted online, og en enkelt People's Choice-pris tildeles flertallets favorit. Vinderen bliver en del af juryvinderne i 2021 og kommer med på udstillingen Environmental Photographer of the Year.

Indsend dit bedste værk for at få en chance for at vinde! Besøg den officielle side for Environmental Photographer of the Year her for at få flere oplysninger om, hvordan man indsender.