Nikon Imaging | Danmark | Europa

Nina Berman

Nina Berman er en amerikansk dokumentarfotograf med primær interesse i det politiske og sociale landskab i USA. Hun er forfatter til to roste monografier: "Violette hjerter - tilbage fra Irak" (Purple Hearts - Back From Iraq) med portrætter og interviews med sårede veteraner, og "Hjemland" (Homeland), der undersøger militariseringen af amerikanernes liv siden 11. september.

Pep Bonet

Pep Bonet er en prisvindende filmproducent og fotograf med hjemsted i Spanien, der fanger markante øjeblikke rundt om på kloden, der repræsenterer den skæve verden, vi lever i. Hans langsigtede projekter fokuserer på afrikanske problemstillinger, og hans fortsatte arbejde om HIV/AIDS har ført til flere bøger og mange udstillinger over hele verden. Pep er også kendt for sin lange reportage om rock 'n' roll bandet Mötorhead.

Andrea Bruce

Den amerikanske dokumentarfotograf, Andrea Bruce, sætter fokus på problemerne for mennesker, der lever med eftervirkningerne af krig. Hun har i mere end 10 år berettet om verdens mest urolige områder med fokus på Irak og Afghanistan. Hun var ansat som fotograf på Washington Post, og hendes priser inkluderer de øverste hædersbevisninger fra White House News Photographers Association.

Alixandra Fazzina

Den britiske fotograf Alixandra Fazzina retter kameralinsen imod konflikter, der ikke rapporteres meget om, og de humanitære konsekvenser af krig. Hun har arbejdet selvstændigt som fotojournalist i Østafrika, Mellemøsten og Asien. Hendes bog "En million shillings" (A Million Shillings) dokumenterer immigranters og flygtninges flugt fra Somalia.

Stanley Greene

Stanley Greene er født i USA og har dokumenteret alt fra San Franciscos punkscene i 70'erne og 80'erne til murens fald i Berlin, hungersnød i Sudan, følgevirkningerne af gasforgiftningen i Bhopal og oprøret i Tjetjenien. Hans bog "Sort pas" (Black Passport) blev udgivet i 2010, og han har vundet 5 priser for sine verdensomspændende værker ved den årlige prisuddeling World Press Photo.
Stanley Greene er stiftende medlem af NOOR. Stanley døde d. 19. maj 2017 i Paris

Tanya Habjouqa

Tanya Habjouqa har base i Østjerusalem og er en prisbelønnet fotograf, journalist og underviser. Hendes hovedinteresser omfatter køn, repræsentationer af anderledeshed, fordrivelse og menneskerettigheder med særlig interesse for den socialpolitiske dynamik i Mellemøsten, som er under evig forandring. Hendes projekt "Besatte nydelser" (Occupied Pleasures) vandt en World Press Photo-pris og kulminerede i en bog.

Yuri Kozyrev

Yuri Kozyrev fra Rusland har dækket begivenheder, der har forandret verden, i mere end 25 år fra Sovjetunionens kollaps til Irak-krigen, hvor han var kontraktansat fotograf for TIME Magazine. Som det seneste har han dokumenteret de arabiske revolutioner og deres eftervirkninger i Bahrain, Yemen, Tunesien, Egypten og Libyen. Hans værker udstilles vidt og bredt, og han har vundet mange internationale priser.

Bénédicte Kurzen

Den franske dokumentarfotograf Bénédicte Kurzen begyndte sin karriere med at dække konflikter i Gazastriben, Irak og Libanon. I de seneste 10 år har hun fokuseret på Afrika, hvor hun har udforsket samfundet efter apartheid i Sydafrika og i senere tid rettet sit fokus mod Nigeria. Et legat fra Pulitzer Centre gjorde det muligt for hende at skabe en samling af nigerianske værker med titlen "En nation tabt til guder" (A Nation Lost To Gods).

Sebastián Liste

Spansk dokumentarfotograf og sociolog Sebastián Liste dokumenterer de markante kulturelle ændringer og nutidige problemstillinger i Latinamerika og Middelhavsområdet. Han specialiserer sig i langsigtede dybdegående projekter for at inspirere samfund til at reflektere over de sociale konsekvenser af deres politikker. Hans projekter som "Set indefra" (On The Inside), et studie af livet i Venezuelas fængsler, har vundet utallige priser.

Kadir van Lohuizen

Kadir von Lohuizen fra Holland har dækket krigshærgede områder, men er nok bedst kendt for sine langsigtede projekter om klodens syv floder, stigende havstande, diamantindustrien samt immigrationen på de amerikanske kontinenter. Hans diamantprojekt resulterede i en fotobog "Diamantanliggender" (Diamond Matters) og blev belønnet med en World Press Photo-pris, og hans Via PanAm-projekt blev til en omrejsende udstilling og en bog.

Jon Lowenstein

Den amerikanske fotojournalist Jon Lowenstein specialiserer sig i langsigtede udforskende dokumentarprojekter, der konfronterer magt, fattigdom, racediskriminering og vold. Hans projekt "Skyggeliv USA" (Shadow Lives USA) følger immigrantruten fra Mellemamerika, og hans opgaver har omfattet eftervirkningerne af jordskælvet på Haiti og social vold i Guatemala. Han har vundet flere priser og er en TED Global Fellow.

Francesco Zizola

Den italienske dokumentarfotograf Francesco Zizola har dækket verdens store konflikter med fokus på sociale og humanitære problemstillinger og skildret glemte kriser, der ofte ignoreres af de store medier. Han har modtaget 10 World Press Photo-priser og har udgivet 7 bøger inklusive "Født et sted" (Born Somewhere), et studie om børns levevilkår i 27 lande.