Nikon Imaging | Danmark | Europa

Historier, der skal fortælles

Verden er fuld af historier, der skal fortælles. Historier, som vi undgår. Historier, der gør os utrygge eller udfordrer vores verdensbillede. Vi har samarbejdet med NOOR-fotografer for at bringe disse historier frem i lyset.

Når vi ser en kraftfuld visuel historie, kan vi ikke længere undgå den. Vi kan ikke se bort fra menneskelig lidelse eller klimaændringerne eller behovet for en mere bæredygtig tilgang. Og når vi ikke kan ignorere det, er vi nødt til at handle. Det er derfor, at det er disse historier, der skal fortælles.

NINA BERMAN – "NÅR MAD BLIVER TIL KONKURRENCE"

"Jeg håber, at billederne viser noget dybere om samfund, som er rige nok til at mad kan blive brugt på denne måde, og hvad det indebærer at proppe sig med mad – og ikke blot med mad, men med forbrugsgoder, for forbruget bliver både hyldet og kan også blive vores skæbne."

ANDREA BRUCE – ‘ET UBEHAGELIGT ORD: SANITÆRE FORHOLD’

“Sanitære forhold og afføring i det fri er selvfølgelig følsomme emner. Der er ting, som de fleste mennesker ikke ønsker at tale om, endsige lade nogen dokumentere dem. Og det er grunden til, at problemet er så stort. Ingen taler om det.”

YURI KOZYREV – ‘OM DEN EUROPÆISKE MASSEMIGRATIONSKRISE’

“Ved at rapportere om flygtningekrisen hjælper journalister med at give migranterne en identitet. Vi hjælper med at fjerne den opfattelse, at folkemængderne er en ‘unavngiven trussel’, der når europæiske kyster."

FRANCESCO ZIZOLA – ‘SOM HVIS VI VAR TUN’

“Med ‘Som hvis vi var tun’ ville jeg designe en narrativ sti, der giver en kompleks vision af den gamle og bæredygtige metode til at fange tunfisk. Jeg er interesseret i at foreslå en metafor for den evige konflikt mellem mennesket og naturen – en refleksion på menneskets hovmod."