Støtte til vores lokalsamfund

Vi er stolte over de initiativer, som vi støtter, og vores medarbejderes indsats for at gøre verden til et bedre sted for alle. Disse projekter, der organiseres af vores lokale landeafdelinger, er blot nogle af de måder, hvorpå vi giver tilbage til vores europæiske lokalsamfund.

Pigernes dag – Tyskland

Nikon GmbH deltog i et landsdækkende initiativ for at tilskynde teenagepiger til at overveje erhverv, der traditionelt set bestrides af mænd, ved at invitere en gruppe af 13-15 årige til et seminar om den tekniske verden af mikroskopi og fotografering.

Bloddonation – Rusland

Nikon Russia afholder bloddonation to gange om året for at støtte børn med blodsygdomme. Det donerede blod gives til Dmitry Rogachev nationale forskningscenter for pædiatrisk hæmatologi, onkologi og immunologi, der tilvejebringer sundhedspleje for mere end 500 børn ramt af blodsygdomme.

Strandrensning – Holland

Nikon Europe og Nikon Netherlands samarbejdede med Sea First-organisationen for at løse problemet med plastikforurening på lokale strande. Et hold på 44 Nikon-medarbejdere – herunder de administrerende direktører for Nikon Holdings Europe, Nikon Instruments Europe og Nikon Europe BV – gik alle ned til stranden for at indsamle 2.000 stykker affald på tre timer. Sea First-organisationen modtog også en donation for sit vitale arbejde inden for strandbevarelse, og deres grundlægger gav en tale om det voksende problem med havforurening og hvordan enkeltpersoner kan gøre en forskel i at bekæmpe problemet.

Reducer, genanvend, genbrug – Ungarn

Nikon Hungary støttede et lokalt skoleprogram til at undervise børn i at være miljøbevidste ved at donere syv papirpaller til genbrug. I et særskilt initiativ indsamlede de også brugbart legetøj og tøj til donation til nødlidende i julen, hvilket reducerede affald og ydede tiltrængt støtte til de sårbare.

Medarbejdervalgt velgørenhed – Storbritannien og Norden

Nikon-medarbejdere i Storbritannien og Norden vælger at støtte en velgørenhedsorganisation hvert år. Siden starten i Storbritannien i 2005, har medarbejdere indsamlet over 258.000 €. Støttede velgørenhedsorganisationer har altid været inden for sundhedspleje og har omfattet hospice, kræftpleje, forskning i Alzheimers sygdom og mental sundhed. Mens vores medarbejdere fokuserer på indsamlinger, bringer deres indsats også opmærksomhed på velgørenhedsorganisationer og muligheder for frivilligt arbejde for medarbejdere.

Light on Small (Lys på små) – Holland

I et fælles projekt har vores tre selskaber i Amsterdam – Nikon Holdings Europe, Nikon Europe BV og Nikon Instruments Europe BV – samarbejdet med Eco-Schools-initiativet, der er drevet af Foundation for Environmental Education (Instituttet for Miljøuddannelse) siden 2017, og oprettet et originalt program kaldet ‘Light On Small’ (Lys på små). Ved at finansiere udviklingsomkostningerne for undervisningsmaterialer og donere Nikon-mikroskoper og -kameraer øger projektet bevidsthed om miljøproblemer hos børn i skolealderen. Omkring 300 børn på fem skoler har allerede haft glæde af dette igangværende program.